• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati

Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati

Salata koja sadrži sve komponente koje su vam potrebne za vrijeme vrućeg ljetog dana – osvježavajuća je, hladna i lagana. Ne sadrži nepotrebne kalorije i vrlo je bogatog okusa. Iskoristite ječam i dopustite da vas iznenadi koliko se dobro slaže s krastavcima i maslinama, pa sve skupa zalijte finim dressingom od limuna i kopra.

Potrebno vam je:

    200 g ječma
    1 limun
    2 žličice senfa
    1 mali luk
    4 žlice kopra
    1 šalica maslina
    2 srednja krastavca
    150 g feta sira
    Maslinovo ulje
    Sol, papar

Priprema:

    Skuhajte ječam u slanoj vodi.
    Za vrijeme dok se ječam kuha, napravite dressing od korice jednog limuna, 2 žlice soka limuna, kopra, maslinovog ulja i naribanog manjeg luka.
    Nasjeckajte krastavce i masline pa ih ubacite u skuhani i ohlađeni ječam.
    Zalijte sve dressingom i pospite feta sirom.

Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja