Naslovna  /  Fina papica   /  Janjeći but u senfu

Janjeći but u senfu

Vrijeme pripreme do 120 min

Broj porcija: 6

Sastojci:

  • panceta
  • 3 režanj češnjaka
  • 3 kom oraha
  • 2 žlice senfa
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • 0.5 dl suncokretovog ulja

Priprema:

1. Lijepo oblikujte janjeći but, nabodite ga („našpikajte”) rezancima od dimljene slanine, češnjakom i orasima. Nasolite i utrljajte mirisne trave po ukusu, te ga premažite senfom.

2. But stavite u nauljenu vatrostalnu posudu s malo vode, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. U nekoliko navrata podlijte s malo mlake vode ili vlastitim sokom od pečenja.

3. Pred kraj dodajte krumpir narezan na ploške. Kada je meso pečeno, a krumpir omekšao, skinite poklopac i još malo zapecite da porumeni.

 

Izvor: Gastro

Ovaj bi članak sigurno htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja