
Janjeći but u senfu
Vrijeme pripreme do 120 min
Broj porcija: 6
Sastojci:
- panceta
- 3 režanj češnjaka
- 3 kom oraha
- 2 žlice senfa
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- 0.5 dl suncokretovog ulja
Priprema:
1. Lijepo oblikujte janjeći but, nabodite ga („našpikajte”) rezancima od dimljene slanine, češnjakom i orasima. Nasolite i utrljajte mirisne trave po ukusu, te ga premažite senfom.
2. But stavite u nauljenu vatrostalnu posudu s malo vode, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. U nekoliko navrata podlijte s malo mlake vode ili vlastitim sokom od pečenja.
3. Pred kraj dodajte krumpir narezan na ploške. Kada je meso pečeno, a krumpir omekšao, skinite poklopac i još malo zapecite da porumeni.
Izvor: Gastro
Ovaj bi članak sigurno htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!
Share