Naslovna  /  Fina papica   /  Jaja meka poput oblaka zaludila ljubitelje doručka

Jaja meka poput oblaka zaludila ljubitelje doručka

Jaja koja izgledom podsjećaju na oblake divan su dodatak svakoj jutarnjoj gozbi, voljet će ih baš svi, a ujedno su i zdravija varijanta doručka od klasičnih prženih jaja ili kajgane.

Eggs in a cloud pripremaju se jednostavnije no što se to na prvi pogled možda čini. Najprije je potrebno odvojiti žumanjke od bjelanjaka, a zatim bjelanjke istući u snijeg. Dobiveni snijeg zatim valja prebaciti na papir za pečenje te je pomoću žlice oblikovati u oblak.

Na kraju se u sredinu dodaje žumanjak pa se sve zajedno ubacuje u pećnicu dok bjelanjci ne poprime zlatne vrhove, a žumanjak ne bude gnjecav.

Ovakav bazični postupak, naravno, možete začiniti po samo svojoj želji. Kombinaciji dodajte svježe začine poput peršina i vlasca ili pak, dok je jaje u pećnici, na tavi pripremite prženu slaninu i dodajte je zdravom tanjuru. Jaja možete poslužiti i uz malo sitno ribanog sira koji će se na još vrućim jajima divno rastopiti ili na hrskavom, tostiranom kruhu.

Izvor:gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja