Naslovna  /  Obitelj&djeca   /  Iznenadite dijete za Božić, bez obzira na skroman budžet

Iznenadite dijete za Božić, bez obzira na skroman budžet

Neugodno vam je i otići u goste jer bez poklona se ne volite pojavljivati, posebice ako odlazite u goste obitelji s djecom.

Iako se čini kao nemoguća misija, na Božićnim se darovima itekako može uštedjeti, a da vaše dijete, nećaci i djetetovi prijatelji ne osjete rupu u novčaniku. S odraslima dogovorite da darivanje ove godine odgodite, a pokloni za mališane mogu ispasti i bolji od očekivanoga, ako se pripremite na vrijeme.

Izradite ono čega nema u trgovini

Ako imate maleno dijete, zaigranog vrtićanca koji obožava Annu, Elzu i Olafa, voli Mašu i Medvjeda, a nisu mu mrski ni dobri stari Pink Panther, neobični Cocco Bill i šašavi pingvini s Madagaskara, jasno je da mu ne možete priuštiti kupovinu DVD-ova, slikovnica, plišanih i kojekakvih brendiranih igračaka.

Ono što možete je djetetu izraditi jedinstvenu, personaliziranu bojanku. Na internetu potražite predloške za bojenje s njegovim omiljenim likovima, isprintajte što više predložaka te ih uvežite. Od hamer papira ili tanjeg kartona izradite koricu za bojanku u djetetovoj omiljenoj boji, a na naslovnicu zalijepite jedan print u boji, najbolje lik iz djetetovog omiljenog crtića. Lijepo uvežite ili zaklamajte, a uz bojanku mu poklonite i mali set drvenih bojica.

Budući da se “skidanje” glazbe s interneta ne smatra ilegalnim ukoliko je riječ o pohranjivanju glazbe za osobne potrebe, nema razloga zašto vašem mališanu ne biste poklonili CD s omiljenom glazbom. Ovakav će vas poklon koštati tek nekoliko kuna, a djetetove omiljene skladbe zasigurno nećete naći na jednom mjestu u trgovini.

Ovaj poklon prikladniji je za mlađu djecu koja se s roditeljima voze u autu i imaju gdje slušati CD. Starija djeca uglavnom glazbu slušaju preko mobitela.

Poklonite “doživljaj”

Starija su djeca nešto zahtjevnija kad je riječ o samostalnoj izradi darova, ali oni su u stanju prihvatiti i nematerijalnu narav dara pa im možete pokloniti i neko iskustvo, odlazak na kakvu manifestaciju i sl. U obližnjim kinima potražite vaučer za darovni paket koji uključuje par kinoulaznica i jedan meni.

Također, ako dijete jako voli određeni sport, poklonite mu ulaznicu za nadolazeću utakmicu, natjecanje ili nastup. Ovakvim poklonom, ujedno ćete osigurati poklon i za djetetovog najboljeg prijatelja ako kupite dvije ulaznice.

Ukoliko je riječ o manje poznatom klubu, zaigurno u dogovoru s upravom možete osigurati i besplatne ulaznice za vašu djecu.

Ovisno o mjestu stanovanja, djetetu možete pokloniti i jedan dan jahanja odnosno pokloniti mu vrijeme s konjima, psima, ovisno o njegovim željama.

Raspitajte se u kulturnim centrima vašega grada te potražite neku zanimljivu radionicu crtanja, pisanja, pjevanja koja bi se vašemu djetetu svidjela. Kulturni centri ovakve tečajeve obično daju po niskim cijenama ili potpuno besplatno, a učenje nove vještine djetetu će se, bes sumnje, svidjeti.

Djeci vaših prijatelja i rodbine, poklonite slične darove kao i svome djetetu, ukoliko poznajete njihove afinitete.

Ideja koja nikada neće izaći iz mode jest da u kućnoj radinosti pripremite što više možete običnih suhih keksića u zanimljivim oblicima medenjaka, vilenjaka, čizmica i drugih Božićnih motiva. Keksiće ukrasite preljevom od bijele i tamne čokolade, šarenim mrvicama, kokosom ili drugim posipom, a ukoliko načinite malo veće kekse, na svaki možete napisati i Božićnu porukicu ili ime primatelja.

Po nekoliko keksića pažljivo zamotajte u celofan i ukrasite božićnom mašnicom. Ovakvi poklončići iz kućne radinosti nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a posebice najmlađe.

Izvor: klinfo.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja