Naslovna  /  Fina papica   /  Iz kućne radinosti: Domaći rezanci za juhu

Iz kućne radinosti: Domaći rezanci za juhu

 

Rezanci za juhu bi trebali biti tanki, ali odluku u ovom slučaju prepuštamo tebi jer apsolutno ovisi o preferencijama te o aparatu koji koristiš. Naravno, tjesteninu možeš napraviti i bez aparata, ali proces će trajati nešto duže. Valjajte je dugo i budite strpljivi, a zatim duge mlince preklopi po širini i reži oštrim nožem na tanke rezance.  

  

Sastojci:  

  • 500 g oštrog brašna  
  • 5 jaja veličine M  
  • Žlica maslinovog ulja 

  

Priprema:  

1. Umijesite čvrsto, ali glatko tijesto od brašna, jaja i malo maslinovog ulja. Ako tjesteninu misliš koristiti odmah, slobodno je posoli.  

2. Kada tijesto dotakneš prstom i ono se vrati u početno stanje, znat ćete da ste odradili dobar posao. Tada ga upakiraj u plastičnu vrećicu i pusti da odstoji pola sata.  

3. Tijesto nareži na jednake komade, dobro ga pobrašni pa nekoliko puta razvaljaj uz pomoć aparata za pripremu tjestenine. Moguće je sve obaviti ručno, ali imaj na umu da će ti to oduzeti više vremena i energije.  

4. Tanke mlince pažljivo premjesti na čisti stolnjak pa ponovi postupak s preostalom tjesteninom. Do trenutka kada završite  pripremu mlinaca, oni prvi će se već lagano osušiti.  

5. Nareži ih na manje dijelove pa ih uz pomoć nastavka za rezance za juhu usitni.  

6. Rasporedi ih po stolnjaku kako se ne bi zalijepili pa ih ostavi preko noći da se suše. Od istog tijesta možeš izrezati krpice te napraviti brojne vrste priložne tjestenine.  

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja