
Iskoristi stari kruh za pripremu slatkog složenca
Nakon blagdana obično preostane starog kruha, kojeg možeš iskoristi za pripremu pohanog kruha, pizzeta, ali i slatkog složenca za cijelu obitelj.
Prenosimo ti osnovni recept, a ti ga slobodno prilagodi svom ukusu i onome što imaš u hladnjaku ili smočnici. Po želji dodaj svježe voće, rumom natopljene grožđice, omiljeni džem, orašaste plodove ili dodatno zamiriši kuću začinima poput kardamoma, anisa ili klinčića.
Sastojci:
- 1 žličica cimeta
- 60 g šećera
- 3 velika jaja
- 500 g bijelog kruha
- 600 ml mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duboku posudu premaži maslacem. Kruh nareži na kockice veličine dva do tri centimetra. Umuti jaja s mlijekom, šećerom, soli, ekstraktom i cimetom. Ubaci kockice kruha pa promiješaj špatulom. Prebaci natopljeni kruh u posudu za pečenje i pokrij aluminijskom folijom. Peci pola sata, makni foliju pa peci još 20-ak minuta. Pusti da odstoji 15-ak minuta, pospi šećerom u prahu i posluži.
U slast!
Fotografija: Shutterstock
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!