• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Inćuni, kelj i češnjak – dobitna kombinacija!

Inćuni, kelj i češnjak – dobitna kombinacija!

Super mirisna i ukusna kombinacija koja obara s nogu – špageti, inćuni, kelj i češnjak, zaliveni predivnim maslinovim uljem upravo su ono što trebamo za ručak!Ovako pripremljeni špageti, idealan su brz ručak kada se vratite kući s posla gladni, i želite što prije nešto skuhati.Poslužite ih uz svježe cherry rajčice ili sezonsku salatu – poput matovilca ili potočarke i uživajte u slasnim mirisima i okusima.

Sastojci:

    1 glavica kelja
    400 g špageta
    1/3 šalice maslinovog ulja
    6 – 8 fileta inćuna
    6 češnjeva češnjaka, narezanog na tanke ploškice
    1 žličica ljute papričice u listićima
    1/2 šalice vermuta
    1/2 šalice sitno nasjeckanog peršina
    1/2 šalice tanko narezanih badema
    1 žličica suhog origana
    1 žličica naribane limunove korice

Priprema:

1.  Očistiti kelj, oprati ga i narezati na tanke trakice
2.  Zakuhati vodu u loncu pa skuhati tjesteninu prema uputama; ostaviti oko šalicu vode od kuhanja
3.  Zagrijati maslinovo ulje pa dodati inćune i miješati dok se inćuni ne raspadnu; smanjiti temperaturu pa dodati češnjak i papričicu; miješati oko minutu – da puste mirise pa zaliti vermutom i dodati kelj, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da se kuha  dok kelj ne omekša
4.  U drugoj posudi zagrijati nekoliko kapi maslinovog ulja pa dodati narezane bademe i kratko ih popržiti; dodati origano i limunovu koricu te posoliti
5.  Skuhanu tjesteninu pomiješati s umakom od kelja i inćuna pa dodati šalicu kuhane vode od tjestenine i pečene bademe te sve dobro promiješati (tjestenina upije vodu tako da ne brinite, neće biti vodenasto)
    

Poslužiti toplo.

Dobar tek!

Izvor:gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja