• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Imamo recept za savršeni ‘banana – bread’

Imamo recept za savršeni ‘banana – bread’

Banana bread se počinje u američkim kuharicama spominjati 1930-ih, u približno vrijeme kada se popularizira upotreba sode bikarbone i praška za pecivo. Zbog brzine kojom ga možete složiti i činjenice da je odlična namjena za prezrele banane postao je omiljen kao desert ili doručak. Često se u njega ubacuju orašasti plodovi, razno voće (maline, borovnice, ribana jabuka), mrkva, čokolada… Krem sir može biti jedan od njegovih slojeva, a može se i mazati na narezane kriške.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • pola žličice soda bikarbone
  • pola žličice soli
  • 3 jako zrele banane
  • 2 žlice svježeg soka od jabuke
  • 125 g maslaca
  • 2 veća jaja
  • 1/2 žličice cimeta
  • 2 meda
  • orasi po želji

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite banane, zgnječite ih vilicom i dodajte im sok od jabuke. U posebnoj zdjeli istucite omekšali maslac dok ne postane kremast, a zatim u njega dodajte jedno po jedno jaje. Ubacite unutra smjesu banana i soka te dodajte cimet, med, a zatim umiješajte brašno. No nemojte pretjerati s miješanjem. Grubo nasjeckajte orahe (ako ih želite koristiti) te ih dodajte u smjesu.

Dobar tek!

Izvor: 1klik.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja