Naslovna  /  Fina papica   /  Ideja za ručak: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom

Ideja za ručak: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom

 

Sve naše uvjete ispunjava ovaj recept sa špinatom, ricottom i parmezanom. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a količina je dovoljna za dva serviranja.

Sastojci:

  • 150 g tjestenine
  • 200 g svježeg špinata
  • 50 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 120 g ricotte
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • muškatni oraščić
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  1. Procijedi je, ali sačuvaj čašu vode u kojoj se kuhala.
  1. Svježi špinat s malo vode kratko stavi na tavicu. Nakon minutu ga makni i pusti da se ohladi, a potom rukama ocijedi višak tekućine i grubo ga nasjeckaj.
  1. Otopi maslac u tavici, dodaj špinat i nasjeckani češnjak pa kuhaj na srednje jakoj vatri minutu do dvije.
  1. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješaj.
  1. Na kraju pažljivo umiješaj ricottu, posoli, popapri, naribaj muškatni oraščić i malo parmezana.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja