
Ideja za ručak: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom
Sve naše uvjete ispunjava ovaj recept sa špinatom, ricottom i parmezanom. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a količina je dovoljna za dva serviranja.
Sastojci:
- 150 g tjestenine
- 200 g svježeg špinata
- 50 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 120 g ricotte
- 1 žlica naribanog parmezana
- muškatni oraščić
- sol i papar
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Procijedi je, ali sačuvaj čašu vode u kojoj se kuhala.
- Svježi špinat s malo vode kratko stavi na tavicu. Nakon minutu ga makni i pusti da se ohladi, a potom rukama ocijedi višak tekućine i grubo ga nasjeckaj.
- Otopi maslac u tavici, dodaj špinat i nasjeckani češnjak pa kuhaj na srednje jakoj vatri minutu do dvije.
- Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješaj.
- Na kraju pažljivo umiješaj ricottu, posoli, popapri, naribaj muškatni oraščić i malo parmezana.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share