
Hladna salata od hobotnice i krumpira ususret vikendu
Pomiješana s jednostavnim, a zdravim i ukusnim maslinovim uljem i jabučnim octom, osvježavajuća je i zasitna, ali neće ti teško pasti te je stoga odlično ljetno jelo. Bilo da si na obali ili na kontinentu, svakako rezerviraj jedan dan i pripremi ju!
Sastojci:
- 1 grančica ružmarina
- 200 g rajčice
- 200 g crvenog luka
- 100 mL maslinovog ulja
- 1 kg hobotnice
- 500 g krumpira
- 100 g maslina
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica jabučnog octa
- sol, papar
Priprema:
1. Odmrzni hobotnicu, očisti je i kuhaj 35 do 40 minuta dok ne omekša.
2. Operi krumpir u ljusci i stavi ga kuhati. Kad se ohladi, oguli ga i nareži na kockice.
3. Izvadi hobotnicu iz vode i sačuvaj malo vode u kojoj se kuhala.
4. Nasjeckaj hobotnicu na kolutiće, nareži luk na kockice, češnjak zgnječi, a masline nareži.
5. Kad voda zakuha, u vreloj vodi kratko namoči rajčice.
6. Nakon što se malo ohlade, oguli im kožu te ih nasjeckaj na kockice.
7. Pomiješaj krumpir i hobotnicu s maslinama, lukom, češnjakom i rajčicama.
8. Zalij maslinovim uljem i s malo tekućine u kojoj se kuhala hobotnica.
9. Posoli, popapri i dodaj jabučni ocat.
10. Na salatu posloži grančicu ružmarina i stavi u hladnjak.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!