Naslovna  /  Fina papica   /  Hladna salata od hobotnice i krumpira ususret vikendu

Hladna salata od hobotnice i krumpira ususret vikendu

Pomiješana s jednostavnim, a zdravim i ukusnim maslinovim uljem i jabučnim octom, osvježavajuća je i zasitna, ali neće ti teško pasti te je stoga odlično ljetno jelo. Bilo da si na obali ili na kontinentu, svakako rezerviraj jedan dan i pripremi ju!

Sastojci:

  • 1 grančica ružmarina
  • 200 g rajčice
  • 200 g crvenog luka
  • 100 mL maslinovog ulja
  • 1 kg hobotnice
  • 500 g krumpira
  • 100 g maslina
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • sol, papar

Priprema:

1. Odmrzni hobotnicu, očisti je i kuhaj 35 do 40 minuta dok ne omekša.

2. Operi krumpir u ljusci i stavi ga kuhati.  Kad se ohladi, oguli ga i nareži na kockice.

3. Izvadi hobotnicu iz vode i sačuvaj malo vode u kojoj se kuhala.

4. Nasjeckaj hobotnicu na kolutiće, nareži luk na kockice, češnjak zgnječi, a masline nareži.

5. Kad voda zakuha, u vreloj vodi kratko namoči rajčice.

6. Nakon što se malo ohlade, oguli im kožu te ih nasjeckaj na kockice.

7. Pomiješaj krumpir i hobotnicu s maslinama, lukom, češnjakom i rajčicama.

8. Zalij maslinovim uljem i s malo tekućine u kojoj se kuhala hobotnica.

9. Posoli, popapri i dodaj jabučni ocat.

10. Na salatu posloži grančicu ružmarina i stavi u hladnjak.

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja