
Hit sezone: Nova dimenzija proljetnih rolica
Proljetne rolice ultimativni su hit sezone. Pripremiti ih možete od najrazličitijih nadjeva. Dodajte povrće po svojoj želji, ubacite na rezance nasjeckanu piletinu ili neko drugo meso, a zatim sve zarolajte u tijesto za savijače.
Proljetne rolice mogu se pržiti ili peći u pećnici, a uz njih se nevjerojatno dobro slažu umaci na bazi ljutih papričica i rajčice. Bit će odlično predjelo ili grickalica za druženja uz čašu posebnog rižinog vina.
Potrebno vam je:
-2 režnja češnjaka
-1 žličica ribanog đumbira
-1 čili papričica
-1 poriluk
-200 g svježeg kupusa
-2 mrkve
-1 žlica soja sosa
-1 žlica limunovog soka
-50 g maslaca
-Tijesto za savijače
Priprema:
1.Zagrijte wok pa na njega dodajte ulje, protisnuti češnjak i naribani đumbir.
2.Ubacite i svježu čili papričicu ako je koristite.
3.Kuhajte oko pola minuta pa dodajte sve povrće koje ste nasjeckali na duguljaste štapiće.
4.Začinite soja sosom.
5.Kuhajte oko minutu.
6.Izvadite iz woka i začinite limunovim sokom.
7.Tijesto za savijače narežite na jedna komade.
8.Na svaki komadić dodajte malo nadjeva, a otopljeni maslac koristite kako biste zalijepili krajeve tijesta.
9.Rolice rasporedite po papiru za pečenje pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva, na oko 20 minuta.
Poslužite uz umak.
Dobar tek!
Izvor:gastro.hr