Naslovna  /  Fina papica   /  Grickajte s užitkom hrskave pileće štapiće iz pećnice

Grickajte s užitkom hrskave pileće štapiće iz pećnice

Pileće štapiće poslužite uz gomilu prženih krumpirića i brze domaće umake. Možete odabrati klasičnu mješavinu ketchupa i majoneze, kombinirati grčki jogurt ili kiselo vrhnje sa začinima ili se odlučiti za ljutkasti umak od rajčice.

Ne zaboravite i na neodoljive kombinacije senfa i meda, kao i na bogate dipove od sira.

Sastojci:

– 200 g krušnih mrvica

– 170 g majoneze

– 2 žlice brašna

– 1 veliko jaje

– 900 pilećih prsa bez kostiju

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje, rasporedite krušne mrvice i pecite ih 3 – 4 minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite mrvice sa strane da se ohlade.

2. Pomiješajte majonezu, brašno i jaje.

3. Pileća prsa narežite na filete, lagan posolite i umočite u pripremljenu smjesu.

4. Potom svaki filet piletine uvaljajte u krušne mrvice i rasporedite po limu prekrivenom papirom za pečenje.

5. Dodano ih posolite. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 – 20 minuta.

Poslužite s prethodno pripremljenim umacima!

Izvor: Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga.

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja