
Genijalan recept za pohanu piletinu – bez pohanja
Nakon što isprobate ovaj recept, zaboravit ćete na mučno pranje štednjaka nakon pohanja mesa, a ujedno se i zaljubiti u hrskavu piletinu iz pećnice. Genijalna metoda pohanja u pećnici uključuje svega pet sastojaka i gotovo nikakav poseban trud što se ne bi reklo i za klasično pohanje.
Najvažniji dio pripreme odmaranje je piletine u slanoj hladnoj vodi na nekoliko sati. Da dobro ste čuli, posolite vodu i dodajte led kako bi bili sto posto uvjereni da će duže zadržati hladnoću. Hladna pileća kupka vašem mesu pomaže da ostane fino sočna prilikom pohanja u pećnici.
Potrebno vam je:
– 3 žlice soli
– 8 komada pilećih krilca, batka ili zabatka (ne preporučujemo pileća prsa)
– 2 žlice maslaca pola šalice oštrog brašna (ili koje preferirate) crni papar
Priprema:
1. Meso ujutro pomočite u šalicu mlake vode sa soli kojoj ćete dodati leda. Promiješajte sve i ostavite u hladnjaku do navečer.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadite piletinu i posušite papirnatim ručnicima. Namastite pleh s maslacem, a piletinu uvaljajte u brašno. Obavezno protresite svaki komad i stavite na pleh.
3. Kožicu okrenite prema dolje i pecite dok ne uhvati smeđu boju oko 40 minuta. Ne okrečite prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu pecite oko 20 minuta i poslužite posuto svježim paprom.
Dobar tek!
Izvor:Gastro_hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga.