Naslovna  /  Fina papica   /  Genijalan recept za pohanu piletinu – bez pohanja

Genijalan recept za pohanu piletinu – bez pohanja

Nakon što isprobate ovaj recept, zaboravit ćete na mučno pranje štednjaka nakon pohanja mesa, a ujedno se i zaljubiti u hrskavu piletinu iz pećnice. Genijalna metoda pohanja u pećnici uključuje svega pet sastojaka i gotovo nikakav poseban trud što se ne bi reklo i za klasično pohanje.

Najvažniji dio pripreme odmaranje je piletine u slanoj hladnoj vodi na nekoliko sati. Da dobro ste čuli, posolite vodu i dodajte led kako bi bili sto posto uvjereni da će duže zadržati hladnoću. Hladna pileća kupka vašem mesu pomaže da ostane fino sočna prilikom pohanja u pećnici.

Potrebno vam je:

3 žlice soli

8 komada pilećih krilca, batka ili zabatka (ne preporučujemo pileća prsa)

2 žlice maslaca pola šalice oštrog brašna (ili koje preferirate) crni papar

Priprema:

1. Meso ujutro pomočite u šalicu mlake vode sa soli kojoj ćete dodati leda. Promiješajte sve i ostavite u hladnjaku do navečer.

2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadite piletinu i posušite papirnatim ručnicima. Namastite pleh s maslacem, a piletinu uvaljajte u brašno. Obavezno protresite svaki komad i stavite na pleh.

3. Kožicu okrenite prema dolje i pecite dok ne uhvati smeđu boju oko 40 minuta. Ne okrečite prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu pecite oko 20 minuta i poslužite posuto svježim paprom.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga.

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja