Naslovna  /  Fina papica   /  Fettuccine s piletinom i sirom

Fettuccine s piletinom i sirom

Sastojci
Broj porcija: -5+

2 žlice maslinovog ulja

350 g pile (bijelo meso bez kosti)

200g gorgonzola

150 ml vrhnje za kuhanje

50 ml vino bijelo

3 žlica vlasac ( listovi)

400 g tagliatelle

sol, svježe mljeveni papar

Priprema

1. U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i pirjajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi.

2. Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu.

3. Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro popaprite. Maknite s vatre.

4. U međuvremenu kuhajte tjesteninu (fettuccine ili tagliatelle) u velikome loncu kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac.

5. Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana.
Odmah poslužite.

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja