
Fettuccine s piletinom i sirom
Sastojci
Broj porcija: -5+
2 žlice maslinovog ulja
350 g pile (bijelo meso bez kosti)
200g gorgonzola
150 ml vrhnje za kuhanje
50 ml vino bijelo
3 žlica vlasac ( listovi)
400 g tagliatelle
sol, svježe mljeveni papar
Priprema
1. U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i pirjajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi.
2. Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu.
3. Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro popaprite. Maknite s vatre.
4. U međuvremenu kuhajte tjesteninu (fettuccine ili tagliatelle) u velikome loncu kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac.
5. Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana.
Odmah poslužite.
Izvor: gastro.hr