
Eton Mess – neuredan desert kojeg će zavoljeti i najuredniji
Kreativni nered na tanjuru koji će vam otvoriti apetit za slatkim i stvoriti želju za još. Pripremite eton mess, slatki raj na tanjuru od hrskavih puslica, aromatiziranog slatkog vrhnja i neodoljivog umaka od jagoda. Vjerujte nam, i najuredniji su poklekli pred ovih neurednim savršenstvom.
Idealan je za pripremu za vrijeme vrućih ljetnih dana, a kombinacije okusa možete kombinirati s obzirom na to koje je voće trenutno u sezoni.
Kremšnite koje nitko nikada neće odbiti!
Sastojci:
– 500 g jagoda
– 250 g vrhnja za šlag
– 8 većih puslica
– 5 žlica soka limuna
– 5 žlica šećera
– 50 g listića badema
– 1 žličica naribane korice limuna
– 300g jagoda
Priprema:
1. Narežite jagode na sitnije komade i stavite ih u manji lonac zajedno s 4 žlice šećera i 3 žlice soka limuna.
2. Obrađujte na umjerenoj vatri oko 10 minuta od trenutka kada počne kipjeti.
3. Po želji, dobiveni umak propasirajte štapnim mikserom i procijedite kroz gusto sito.
4. Dok se umak od jagoda hladi, preostalih 200 g svježih jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte ih s 2 žlice soka limuna i 1 žlicom šećera.
5. U dobro ohlađeno vrhnje dodajte naribanu koricu limuna i „istucite“ ga u šlag.
6. Natrgajte puslice – tzv. meringue (može poslužiti i 1 veća beze kora) i uz svježe jagode ih pomiješajte sa šlagom.
7. Poslužite preliveno umakom od jagoda i posipano listićima badema.
Dobar tek!
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!