Naslovna  /  Fina papica   /  Eton Mess – neuredan desert kojeg će zavoljeti i najuredniji

Eton Mess – neuredan desert kojeg će zavoljeti i najuredniji

Kreativni nered na tanjuru koji će vam otvoriti apetit za slatkim i stvoriti želju za još. Pripremite eton mess, slatki raj na tanjuru od hrskavih puslica, aromatiziranog slatkog vrhnja i neodoljivog umaka od jagoda. Vjerujte nam, i najuredniji su poklekli pred ovih neurednim savršenstvom.

Idealan je za pripremu za vrijeme vrućih ljetnih dana, a kombinacije okusa možete kombinirati s obzirom na to koje je voće trenutno u sezoni.

Kremšnite koje nitko nikada neće odbiti!

Sastojci:

500 g jagoda

250 g vrhnja za šlag

8 većih puslica

5 žlica soka limuna

5 žlica šećera

50 g listića badema

1 žličica naribane korice limuna

300g jagoda

Priprema:

1. Narežite jagode na sitnije komade i stavite ih u manji lonac zajedno s 4 žlice šećera i 3 žlice soka limuna.

2. Obrađujte na umjerenoj vatri oko 10 minuta od trenutka kada počne kipjeti.

3. Po želji, dobiveni umak propasirajte štapnim mikserom i procijedite kroz gusto sito.

4. Dok se umak od jagoda hladi, preostalih 200 g svježih jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte ih s 2 žlice soka limuna i 1 žlicom šećera.

5. U dobro ohlađeno vrhnje dodajte naribanu koricu limuna i „istucite“ ga u šlag.

6. Natrgajte puslice – tzv. meringue (može poslužiti i 1 veća beze kora) i uz svježe jagode ih pomiješajte sa šlagom.

7. Poslužite preliveno umakom od jagoda i posipano listićima badema.

Dobar tek!

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja