• No products in the cart.
Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Eterično ulje mandarine

Eterično ulje mandarine

 

 

Popularnost eteričnog ulja mandarine u aromaterapiji stalno raste zbog njegovih ljekovitih svojstava i pozitivnog djelovanja na kožu.

 

 

1. Štiti od bakterija

Eterično ulje mandarine sadrži komponente koje dezinficiraju površine tako što ubijaju bakterije i zaustavljaju njihovo širenje. Može se primijeniti lokalno, nanošenjem na rane, kao i unijeti oralnim putem. Najmoćnije djeluje ako se istovremeno uzima na oba načina

 

 

2. Pročišćuje krv

Eterično ulje mandarine snažno čisti krv tako što pomaže u uklanjanju otrovnih tvari kao što su mokraćna kiselina, zagađivači i višak soli. Ujedno povećava kapacitet crvenih krvnih zrnaca za prihvaćanje kisika, čime osvježava i osnažuje organizam.

 

 

3. Poboljšava probavu

Eterično ulje mandarine čuva želudac u dobrome stanju, održavanjem pravilnog protoka probavnih sokova i ravnoteže između kiselosti i lužnatosti. Smiruje želudac, ublažava nadutost i vjetrove te sprečava mučninu i povraćanje.

 

 

4. Ublažava grčenje

Grčevi osim mišića mogu zahvatiti i dišni, probavni i živčani sustav te izazvati otežano disanje, ozbiljan kašalj ili proljev. Eterično ulje mandarine potiče opuštanje u spomenutim organima i pruža olakšanje od grčeva.

 

 

5. Smiruje i oraspoložuje

Kao i druga ulja citrusnih plodova, mandarina djeluje blagotvorno na središnji živčani sustav pa je neizostavno u vrijeme kad hara zimska depresija. Ublažava tjeskobu i s njom povezanu nesanicu, odagnava depresiju, podiže koncentraciju i stišava ljutnju.

 

Ostale dobrobiti ulja

  • Eterično ulje mandarine jača imunosni sustav i poboljšava metaboličke funkcije kao što su razgrađivanje i apsorpcija hranjivih tvari.
  • Pomaže održavanju ravnoteže ulja i vlage u koži.
  • Potiče rast novih stanica kože te pospješuje zarastanje rana i liječenje osipa
  • Uklanja perut i koristi se kod celulita i strija.

 

 

 

Izvor: alternativa-za-vas.com

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja