• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Domaći sirup od malina i trešanja

Domaći sirup od malina i trešanja

 Sastojci:

  • 1 kg malina
  • 250 g trešanja
  • Šećer  

Priprema:

1. Operi voće i izvadi koštice iz trešanja.

2. Pomiješaj ih i zgnječi, posudi poklopi i ostavi da odstoji 24 sata.

3. Prebaci u cjedilo i ostavi neko vrijeme kako bi se ocijedio sav sok.

4. Izvaži sok i dodaj jednaku količinu šećera.

5. Stavi na vatru, pričekaj da proključa, a zatim vatru smanji i kuhaj još nekoliko minuta.

6. Obavezno žlicom skidaj pjenu.

7. Sirup ponovno procijedi, ohladi i prelij u čistu bocu s poklopcem.  

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja