Naslovna  /  Fina papica   /  Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo

Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo

Ono što kruh sa češnjakom čini posebno ukusnim jest mogućnost spajanja samo vama omiljenih okusa. Peršin, kopar, bosiljak ili ružmarin sjajno će se složiti s kremastim maslacem i raskošnim aromama češnjaka, a kada kombinaciji dodate i hrskavi kruh, uživanje u ovoj grickalici bit će upravo savršeno.
Kruh sa češnjakom također je jednostavan način da potrošite stari kruh od prethodnog dana i pretvorite ga u novu, slasnu deliciju. Zaigrajte se pa kombinaciji dodajte i topljivi sir ili pak kruh poslužite uz fini umak od sira.

Da biste pripremili ovu ultimativnu grickalicu za ljubitelje češnjaka, sve što će vam trebati bit će kruh francuz, najbolje star barem jedan dan, maslac, češnjak i začini po želji.

Najprije u posudici pomiješajte omekšali maslac, dodajte mu protisnuti češnjak ili češnjak u granulama i sitno sjeckane začine. Kruh zatim narežite na kriške ili pak ga ostavite čitavog i tek do pola zarežite kriške kako biste stvorili mjesto za aromatizirani maslac. Odlučite li se za drugu varijantu u kojoj kruh ostaje čitav, svakako ga premažite otopljenim maslacem i s vanjske strane, po korici, kako bi ona pečenjem postala hrskava baš kao kod svježe pečenog kruha.

Kruh sa češnjakom pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi lijepu zlatnu boju, a kruh posve ne upije maslac. Odlična ideja bit će i priprema ovog aromatiziranog kruha za poslije. Naime, istim postupkom ovu sjajnu grickalicu možete umjesto u pećnicu, spremiti u zamrzivač, a zatim je koristiti po potrebi. Zamrznuti možete i kriške kruha premazane aromatiziranim maslacem koje zatim, kada vas uhvati želja, možete ubaciti u mikrovalnu, toster ili pećnicu. Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja