Naslovna  /  Fina papica   /  Domaće granola pločice sa suhim smokvama i bademima

Domaće granola pločice sa suhim smokvama i bademima

 

Samo pet osnovnih sastojaka potrebno ti je za ove granola pločice. Ne trebaš ih čak niti peći! Ako nisi ljubitelj smokava, možeš koristiti datulje, a ako ti ovo nije dovoljno slasnih namirnica, ubaci po svojoj volji dodatno orašasto ili suho voće. 

 

Sastojci:

  • 200 grama suhih smokava
  • 80 grama meda ili javorovog sirupa ili sirupa od agave
  • 60 grama prirodnog maslaca od kikirikija (ili bademovog maslaca)
  • 130 grama badema (prženi, nasjeckani)
  • 120 grama zobenih pahuljica
  • orašasto voće po izboru
  • suho voće po izboru

 

Priprema:

  1. Smokve stavi u uređaj za obradu hrane na 1 minutu.
  2. Neobavezni korak: Zob i bademe stavi u pećnicu i peci ih na 180 stupnjeva 10-15 minuta ili dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Možeš ih ostaviti i sirove.
  3. U veliku zdjelu za miješanje stavi zob, bademe i smokve. Zdjelu stavi na stranu.
  4. Zagrij med i maslac od kikirikija u maloj tavi na laganoj vatri.
  5. Promiješaj i prelij preko smjese od zobi, badema i smokvi, a zatim promiješaj sve da bude jednolika smjesa.
  6. Zatim prebaci u posudu za pečenje veličine 20×20 centimetara obloženu papirom za pečenje.
  7. Čvrsto pritisni smjesu nečim ravnim kako bi ona bila ravnomjerno raspoređena.
  8. Pokrij folijom i ostavi da se učvrsti u hladnjaku ili zamrzivaču 15-20 minuta.
  9. Izvadi van i nasjeckaj na 10 jednakih pločica.
  10. Možeš ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i nekoliko dana.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja