
Domaće delicije: Marinirani sir u začinima
Pri izradi ove domaće delicije vodite se vlastitim ukusom. Kombinirajte svježe začine po želji, no u nedostatku svježih poslužit će i sušeni. Koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, a volite li ljuća jela svakako ubacite i koju čili papričicu. Ovako pripremljen sir držite u hladnjaku do tjedan dana, no ne sumnjamo da ćete staklenku isprazniti i prije.
Potrebno vam je:
– 300 g feta sira
– 1 limun
– 1 žličica origana
– 1 grančica ružmarina
– 1 lovorov list
– 100 ml suncokretovog ili maslinovog ulja
– Papar u zrnu
Priprema:
1. Koristite li feta sir u komadu, nasjeckajte ga na manje kockice.
2. Limun dobro operite pa koricu narežite na duže trakice.
3. Ubacite feta sir u staklenke, dodajte limunovu koricu, začine i papar u zrnu.
4. Dodajte ulje.
5. Spremite u hladnjak.
Dobar tek!
Izvor:Gastro_hr