Naslovna  /  Fina papica   /  Do krem juhe od krumpira dijeli te samo 20 minuta

Do krem juhe od krumpira dijeli te samo 20 minuta

Krem juha s krumpirom odličan je kasni ručak ili večera, osobito tijekom radnog tjedna. Možeš je servirati kao predjelo, ali zasitna je i puna okusa pa će dobro poslužiti i kao glavno jelo.

Ovo je i jedan u nizu recepata za koji ti je potreban temeljac. U kriznim situacijama možeš upotrijebiti kocku, ali domaći temeljac ima daleko bolji okus i benefite za organizam. Stekni naviku pripreme i zamrzavanja kako bi ti uvijek bio pri ruci.

Sastojci:

  • 1,3 kg krumpira
  • 1 luk
  • 3 srednje mrkve
  • 2 celera
  • 800 ml pilećeg temeljca
  • 600 ml mlijeka
  • 80 g maslaca
  • 40 g brašna
  • sol
  • papar

Priprema: Krumpir operi, oguli i nareži na kockice. Luk, celer i mrkvu sitno nasjeckaj. Luk i mrkvu kratko prodinstaj. Dodaj krumpir i celer, zalij temeljcem i kuhaj 20-ak minuta. U međuvremenu u tavici otopi maslac, dodaj brašno pa podlij mlijekom. Kad se počne zgušnjavati, makni s vatre. Kad krumpiri omekšaju, pomiješaj ih s pripremljenim umakom. Kratko zagrij i energično miješaj. Nadjeni naribanim sirom, hrskavom slaninom i kiselim vrhnjem.

Posluži odmah!

Izvor: gastro.hr

Fotografija: Shutterstock

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja