Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom

Smesu možete napraviti sami, kod kuće. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Bol je neusporedivo manja nego kod depilacije voskom, a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i ređe. U principu, ovaj način depilacije doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast.

Nakon depilacije šećernom pastom, vaša će koža biti nežna i glatka poput bebine. Nema alergijskih reakcija i drugih neugodnih nuspojava s obzirom na to da sadrži isključivo prirodne sastojke koji odgovaraju tijelu i ne lijepe se za kožu poput voska. Šećerna pasta se preporučuje i za skidanje dlačica s intimnih dijelova, kao i za skidanje dlačica s ruku.

Kako napraviti šećernu pastu za depilaciju:

1/4 šalice soka od limuna (svežeg)
1/4 šalice vode
2 ššalice šećera
Sve sastojke dobro izmešajte i stavite u dublju posudu, pa ostavite da se kuha na visokoj temperaturi 4–5 minuta. Kada proključa, uklonite s vatre i sipajte u dublju posudu, najbolje metalnu. Smjesa bi trebala izgledati kao karamelizirani šećer.

Pustite da se malo ohladi – ne previše, pa započnite s odvajanjem: dio po dio, razvlačeći smjesu prstima sve dok ne primi strukturu sličnu gumi za žvakanje. Po potrebi dodajte kap vode – ne više.

Uputstvo za depilaciju šećernom pastom

Prije nego što započnete s depilacijom, dobro očistite kožu na mjestima koje planirate depilirati. Najbolje bi bilo na to mejsto staviti malo dečjeg pudera u prahu, kako bi se koža dodatno isušila. Pazite da dužina dlačica ne bude duža od 5 mm.

Postupak se izvodi tako da se odvojeni dio paste nanese na mejsto s kojeg želimo ukloniti dlačice pritom pazeći da se lijepi suprotno od smjera rasta dlake! Zatim se zaljepljeni komad paste povuče u smjeru rasta i gotovo!

Postupak je drugačiji nego kod depilacije voskom gdje se vosak lijepi u smjeru rasta. Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože. Depilaciju šećernom pastom u početku ponovite 2-3 puta tjedno, a kasnije jednom mesečno jer će se do tada dlačice znatno prorijediti pa neće biti potrebe za tako čestim uklanjanjem. Upotrebljenu smjesu nikako nemojte vraćati u posudu za drugi puta, jer se ista ne smije koristiti više puta!

Depilacija šećernom pastom je pogodna i za žene koje imaju problema s proširenim venama i ispucalim kapilarama.

Izvor: zdravljeipriroda.com

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja