
Dašak Italije: Salata sa sušenim rajčicama i špinatom
Sastojci
BROJ PORCIJA: -4+
500 g špinata
6 kom sušenih rajčica
1 kom crvene paprike
200 g tjestenine bez jaja
100 g feta sira
2 žlice parmezana
sol
svježe mljeveni papar
3 žlice maslinovog ulja
Priprema
1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
2. Papriku narežite na trakice, a sušenu rajčicu na veće komade. Špinat operite i dobro posušite.
3. Na maslinovom ulju popržite papriku 2-3 minute, dodajte špinat, posolite, popaprite, promiješajte i maknite s vatre.
4. U špinat umiješajte sušene rajčice, razmrvljenu fetu i ocijeđenu tjesteninu.
5. Tjesteninu pospite parmezanom, maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom.
Share