Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Cupping terapija – liječenje vrućim čašama

Cupping terapija – liječenje vrućim čašama

Ova terapija, poznata pod raznim imenima poput Baguanfa, Bentusa, Vendouse, Gac Hoi, Bahnkes, Vacuume Terapi itd, postoji već više od 5000 godina.

Cupping terapija je još uvijek popularna i uživa povjerenje milijuna ljudi diljem cijelog svijeta. Tijekom terapije koriste se staklene čaše posebnog oblika, koje se zagrijavaju i stavljaju na kožu. Zbog zagrijavanja čaše stvara se vakuum, koji djeluje na kožu i tkiva.  Čaša se ostavlja na par minuta, tokom kojih pruža zagrijavajući, opuštajući i detoksikacijski učinak.

Potvrđeno je da utjecaj čaša prodire u tijelo i do 10 cm. Cupping potiče oslobađanje toksina, aktivira limfni sistem, oslobađa blokade u tijelu, čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare, izglađuje strije i ožiljke, čisti kožu i poboljšava njezin izgled.    

U Kineskoj medicini cupping se također koristi za stimulaciju i otvaranje meridijana tijela.

Cupping terapija može se koristiti zasebno ili u kombinaciji sa drugim metodama poput manualne terapije, akupunkture i drugih.

Neke od primjena cupping terapije:

   – prehlada, kašalj
   – bronhitis, upala pluća
   – fibromijalgija
   – celulit, strije, ožiljci
   – traume i sportske ozljede
   – limfna drenaža
   – detoksikacija organizma
   – relaksacija

Cupping terapija je jednostavna, učinkovita i bezopasna. Možete ju brzo naučiti i koristiti u svome domu zajedno sa drugim prirodnim metoda.

Za cupping će Vam trebati cupping set, koji možete naručiti preko Interneta (upišite u tražilicu pojam „cupping set“). Sa kupljenim cupping setom ćete dobiti i upute za korištenje. Na Internetu ima veliko mnoštvo čaša, ali staklene su najjeftinije i najbolje.

Izvor:alternativa-za-vas

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja