Naslovna  /  Fina papica   /  Čokoladni slatkiš od dva sastojka koji ćete obožavati

Čokoladni slatkiš od dva sastojka koji ćete obožavati

Domaći slatkiši omiljena su nam zanimacija, posebice kada se bliži Valentinovo. Bez obzira imate li svog para kojem ćete ovaj slatkiš pokloniti ili pak ćete se sladiti sami, za pripremu će vam biti potrebna svega dva sastojka i malo vremena, pa se u istu svakako valja upustiti.

Sve što vam treba su omiljene napolitanke i velika tamna čokolada. Napolitanke ubacite u vrećicu, pa ih istucite pomoću bata za meso ili valjka za tijesto. Veću posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, po njemu rasporedite usitnjene napolitanke.

Čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici, pa je prelijte po razlomljenim napolitankama. Posudu ostavite na hladnom mjestu, a kada čokolada postane tvrđa, lomite je na željene oblike i poslužite na sobnoj temperaturi.

Na isti način čokoladi možete dodati i obične kekse s maslacem, sušeno voće, orašaste plodove ili pak ekspandiranu rižu. Postupak će sa svim sastojcima biti jednak, a na vama je samo da izdržite dovoljno dugo kako bi se čokolada do kraja ohladila, a vi uživali u ultimativnom domaće slatkišu za prste polizati!

Izvor: Gastro 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja