• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Čokoladne buhtle: Poboljšana klasika!

Čokoladne buhtle: Poboljšana klasika!

 

SASTOJCI ZA BUHTLE S ČOKOLADOM:

500 g glatkog brašna

100ml toplog mlijeka

100 ml tople vode

1 svježi kvasac

1 mala žličica soli

60 g šećera

1 jaje

1 vanilin šećer

2 žlice ribane limunove korice

Nutella ili pekmez za nadjev

POSTUPAK:

Svježi kvasac razmutite sa malo toplog mlijeka i šećera te ga pustite da se diže. Od svih sastojaka zamijesite tijesto (po potrebi dodajte ili malo brašna ili malo mlijeka) i pustite da se diže na toplom mjestu. Kad se smjesa udvostručila, premijesite tijesto i razvaljajte ga na debljinu malo manju od 1 cm.

Izrežite kvadrate i u svaki kvadrat stavite malo nutelle ili pekmeza. Krajeve skupite da tijesto ne iscuri i oblikujte lopticu pa slažite u tepsiju koju ste prethodno namazali maslacem.

Pustite buhtle neka se dižu još pola sata pa ih stavite peći u pećnicu na 160°C (stavite ih peći čim uključite pećnicu, ne trebate ju prethodno zagrijati).

Pecite 30 minuta i pospite buhtle šećerom u prahu. Dobar tek!

 

Foto: Anastazija Makjanić

Izvor: www.gastro.hr

 

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja