
Čokoladna poslastica s rižom
Po želji začini cimetom ili dodaj žlicu svog omiljenog ekstrakta.
Sastojci:
- 300 g kuhane riže
- 70 g šećera
- 1 jaje + 1 žumanjak
- 350 ml mlijeka s visokim udjelom mliječne masti
- 50 g čokolade (s minimalno 50 % kakaa)
Priprema:
- Izmiksaj jaja u pahuljastu smjesu. Pomiješaj u posudi kuhanu rižu, vrhnje, jaja i šećer pa kuhaj na pari 5 do 7 minuta.
- Konstantno miješaj i pazi da temperatura ne bude previsoka. Možeš provjeriti termometrom i maknuti s vatre kad se temperatura približi 70 stupnjeva.
- Makni s vatre pa umiješaj čokoladu pa miješaj dok se u potpunosti ne rastopi.
Dobar tek!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share