Naslovna  /  Fina papica   /  Čokoladna panna cotta

Čokoladna panna cotta

 

Izokreni je na tanjur ili serviraj u čašama, a svakako ukomponiraj i svježe voće, komadiće čokolade, kakao, mrvice, tučeno vrhnje ili neki drugi dodatak koji ti je pri ruci. 

 

Sastojci:

  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 70 g tamne čokolade
  • 1 žličica želatine u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica vode

 

Priprema:

1. Namasti dvije male posudice (poput onih za souffle).

2. Zagrij vrhnje i prelij njime natrganu čokoladu.

3. Pričekaj minutu dvije, a potom miješaj sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

4. Žlicu vode zagrij do vrenja u maloj posudici pa dodaj žličicu želatine i promiješaj.

5. Pričekaj da se malo ohladi.

6. Pomiješaj čokoladu sa želatinom i dodaj ekstrakt vanilije. 

7. Izlij u pripremljene posudice, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.

8. Prije serviranja uroni dno posudice u toplu vodu, a zatim izokreni panna cottu na tanjure.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja