
Čokoladna panna cotta
Izokreni je na tanjur ili serviraj u čašama, a svakako ukomponiraj i svježe voće, komadiće čokolade, kakao, mrvice, tučeno vrhnje ili neki drugi dodatak koji ti je pri ruci.
Sastojci:
- 180 ml slatkog vrhnja
- 70 g tamne čokolade
- 1 žličica želatine u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica vode
Priprema:
1. Namasti dvije male posudice (poput onih za souffle).
2. Zagrij vrhnje i prelij njime natrganu čokoladu.
3. Pričekaj minutu dvije, a potom miješaj sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
4. Žlicu vode zagrij do vrenja u maloj posudici pa dodaj žličicu želatine i promiješaj.
5. Pričekaj da se malo ohladi.
6. Pomiješaj čokoladu sa želatinom i dodaj ekstrakt vanilije.
7. Izlij u pripremljene posudice, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
8. Prije serviranja uroni dno posudice u toplu vodu, a zatim izokreni panna cottu na tanjure.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!