Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima (obrti, trgovačka društva i zadruge) koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim, odnosno, umjetničkim obrtima („Narodne novine“, broj 112/07).

Radionica izrade aromakozmetike za osobnu upotrebu namijenjena je svima koji žele naučiti kako jednostavno, od nekoliko sastojaka, kod kuće napraviti preparate za njegu kože.

Želite li sačuvati svoje zdravlje, poboljšati rad mozga i zaštititi se od raka, neka se na vašem tanjuru što češće nađe – zeleno lisnato povrće, poput kelja, raštike, matovilca, blitve i špinata.

Eterična i biljna ulja česti su sastojci kozmetičkih preparata, no valja ipak imati na umu da sve ono što se prodaje pod „prirodno“, često to i nije. Prirodnom kozmetikom danas može se nazivati kozmetika u kojoj je samo jedan sastojak prirodan! Često takvi proizvodi sadrže rafinirana ulja, konzervanse i sintetičke emulgatore koji ometaju prirodan rad kože. 

Kad se trudiš i svim srcem vjeruješ u ono što radiš i što voliš, rezultati su neizostavni. Malim, ali sigurnim koracima doslovno iz ničega osim velike želje i upornosti nastao je mali atelje Kookabee.

U svibnju obično više nema opasnosti od kasnih proljetnih mrazeva pa se masovno pristupa sadnji toploljubivih vrsta povrća na otvorenom polju (rajčica, paprika, plavi patlidžan, krastavac, lubenica, dinja).

Stranica 1 od 225

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem