Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka

Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka

Za pripremu brzinske galetice od jabuka i oraha trebat će ti manje od 20 minuta!

Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku. Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata.

Uz to, ugodna je i oku. Ne znam što čekaš, uhvati se valjka! 

Sastojci za četiri osobe:

250 g lisnatog tijesta

150 g oraha

60 g šećera

žličica cimeta

korica jednog limuna

70 g maslaca

2 prstohvata soli

1 jaje

1 žličica nasjeckanih oraščića po izboru

2 crvene kiselkaste jabuke

sok polovice limuna

1 žličica meda

Priprema:

Orahe, šećer, cimet, koricu limuna, maslac, sol i bjelanjak izblendaj u kremu.

Jabuke prepolovi, očisti, nareži na tanke ploškice i poškropi sokom limuna.

Razvaljano lisnato tijesto prepolovi na dva pravokutnika. Po sredini rasporedi nadjev od oraha tako da ostane centimetar prostora oko rubova, a potom dodajte i ploškice jabuka.

Preostali žumanjak umuti, premaži rubove pa ih pospi nasjeckanim oraščićima.

Peci pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

Med pomiješaj s par kapi limunovog soka pa premaži pečene galetice. 

Dobar tek!

 

Izvor: gastro.hr ; Fotografija: Marijana Zlomislić

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem