Mirisni keksići s pistacijom, brusnicama i narančom

Mirisni keksići s pistacijom, brusnicama i narančom

Priprema i pečenje ovih hrskavih keksića oduzet će ti samo 20 minuta.


Ovi bezglutenski keksići toliko su prhki da se tope u ustima. Aromatična kombinacija naranče i pistacija odlično se slaže sa slatkoćom brusnica, a po želji ih možeš umočiti u otopljenu tamnu čokoladu. U slast!


Sastojci:

  • 25 g očišćenih pistacija
  • 125 g bezglutenskog brašna
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 100 g maslaca, omekšalog
  • 60 g šećera
  • 30 ml soka svježe naranče
  • 125 g rižinog brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 40 g brusnica


Postupak:

U posudi pomiješaj omekšali maslac, šećer i prstohvat soli te miješaj uz pomoć električnog miksera dok smjesa ne postane pjenasta.

Naribaj koricu naranče, iscijedi sok i procijedi ga. Dodajte to u smjesu i promiješaj, a potom dodaj jaje.

Umiješaj suhe sastojke: brašna i prašak za pecivo.

Pistacije nasjeckaj na manje komadiće. Dodaj pistacije i brusnice u smjesu.

Smjesu stavi u hladnjak na barem sat vremena kako bi se malo stisnula.

Oblikuj keksiće te ih stavite na pleh za pečenje koji si prekrila papirom za pečenje. Peci na 180 stupnjeva oko 10 minuta, dok keksići ne poprime zlatnu boju.

 

U Slast!

Izvor: gastro.hr ; Fotografija: Laura Roman

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem