Brzinske njoke od ricotte s kaduljom i parmezanom

Brzinske njoke od ricotte s kaduljom i parmezanom

Aromatični njoki od ricotta sira pripremaju se u samo nekoliko koraka, lagani su i pahuljasti, a možeš ih poslužiti uz umak od rajčice ili pesto.

Odličan su izbor za ručak ili večeru!
Svi znamo što su njoki - male okruglice od krumpira, poslužene s pestom, sirom ili umakom od rajčice. Škrobaste su, čvrste i zasitne.

Danas donosimo recept za njoke od ricotta sira, koji su jednako ukusni kao i njoki od krumpira, ali su mrvicu jednostavniji za pripremu. Od vaganja sastojaka do serviranja jela na stol proći će samo 45 minuta. 

Sastojci:

  • 3 žlice maslaca
  • svježe mljeveni crni papar
  • sol
  • 500 g ricotta sira
  • 2 jaja, lagano umućena
  • 100 g svježe naribanog parmezana
  • 100 do 130 g brašna
  • 10 listova kadulje

Priprema:

U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli ju. Pomiješaj ricottu, jaja i parmezan u velikoj zdjeli, zajedno s malo soli i papra. Dodaj oko 1/2 šalice (60 g) brašna i promiješaj; dodaj još brašna dok smjesa ne postane poput ljepljivog tijesta. Žlicom izvadi dio tijesta i prokuhaj ga kako bi bila sigurna da će zadržati oblik odnosno da se tijesto neće raspasti; ako se oblik ne formira, u tijesto dodaj još malo brašna. Stavi maslac u veliku tavu na umjerenu vatru. Kad se otopi i dobije orašasto smeđu boju, dodaj kadulju. Dok se maslac i kadulja prže, smjesu tijesta od ricotte sa zaobljenom žlicom dodaj u kipuću vodu, radeći u serijama od po šest, sedam komada. Kad se njoki dignu na površinu, izvadi ih žlicom i premjesti ih na tavu. Kad su svi njoki gotovi, dodaj začine prema svojoj želji te odmah posluži!

Dobar tek!

 

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem