Božićni kaktus - njega i održavanje

Božićni kaktus - njega i održavanje

Božićni kaktus, osim božićne zvijezde, jedan je od vrlo čestih blagdanskih poklona za bolje polovice.

Božićni se kaktus obraja među člankovite kaktuse čije je podrijetlo Južna Amerika. Artaktivnog je izgleda, a zbog svoje dobre sposobnosti prilagođavanja uzgoju u zatvorenom prostoru, vrlo je čest izbor ljubitelja kaktusa i sukulenata.

Ovu vrstu kaktusa krase plosnati članci, iz kojeg rastu novi dijelovi biljke, odnosno novi listovi i pupovi. Kaktusa krase cvjetovi koji su najčešće roze, ljubičaste ili crvene boje, iako danas postoje i druge varijacije koje nisu toliko česte.

Biljka se najčešće uzgaja kao kućno bilje, a zbog njenog rasta prema dolje, idealna opcija za uzgoj jest da bude smještena u visećim teglama - što je razlikuje od ostalih pripadnika porodice kaktusa.

 

Savjeti za njegu biljke:

  • Idealna temperatura između 13 i 21 stupnja
  • Treba barem 13 sati neprekidne tame
  • Ukoliko će kaktus kroz toplija godišnja doba boraviti na otvorenom, za njega je idealan izbor sjenovito mjesto
  • Redovito zalijevanje je nužno jer ova vrsta kaktusa traži više vlage od ostalih, te obavezno prihranjivanje
  • Nakon cvatnje potrebno mu je osigurati vrijeme mirovanja na mračnijem mjestu s nižom temperaturom uz smanjeno zalijevanje

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem