Iskoristi stari kruh za pripremu slatkog složenca

Iskoristi stari kruh za pripremu slatkog složenca

Nemoj bacati stari kruh, već pripremi slasticu za cijelu obitelj...


Nakon blagdana obično preostane starog kruha, kojeg možeš iskoristi za pripremu pohanog kruha, pizzeta, ali i slatkog složenca za cijelu obitelj.

Prenosimo ti osnovni recept, a ti ga slobodno prilagodi svom ukusu i onome što imaš u hladnjaku ili smočnici. Po želji dodaj svježe voće, rumom natopljene grožđice, omiljeni džem, orašaste plodove ili dodatno zamiriši kuću začinima poput kardamoma, anisa ili klinčića.

Sastojci:

  • 1 žličica cimeta
  • 60 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 500 g bijelog kruha
  • 600 ml mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duboku posudu premaži maslacem. Kruh nareži na kockice veličine dva do tri centimetra. Umuti jaja s mlijekom, šećerom, soli, ekstraktom i cimetom. Ubaci kockice kruha pa promiješaj špatulom. Prebaci natopljeni kruh u posudu za pečenje i pokrij aluminijskom folijom. Peci pola sata, makni foliju pa peci još 20-ak minuta. Pusti da odstoji 15-ak minuta, pospi šećerom u prahu i posluži.

U slast!

 

Fotografija: Shutterstock

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem