Hrskavi zalogajčići od jaja, sira i slanine

Hrskavi zalogajčići od jaja, sira i slanine

Ovo je doručak pun okusa i mirisa, a možeš ga jesti s nogu.


Jaja, sir i slanina su česte namirnice na našem jelovniku, osobito vikendom kada imamo nešto više vremena za pripremu doručka. Povremeno ih, obično kada imamo mnogo jaja kojima se bliži istek roka trajanja, spojimo u fine, hrskave zalogaje.


Za pripremu će ti trebati standardni kalupi za muffine i pola sata vremena, od čega veći dio otpada na pečenje. Imaj na umu da ostatak možeš čuvati do tri dana u hladnjaku, u zatvorenoj posudi, i samo ih podgrijati prije jela.


Sastojci:

7 velikih jaja
½ žličice soli
60 ml mlijeka
100 g naribanog sira
80 g slanine


Priprema:

Tanke kriške slanine nareži na male dijelove pa ih zapeci na tavici. Kad postane hrskava i dobije boju, prebaci je na papirnate ubruse da se upije višak masnoće.
Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a standardni kalup za 12 muffina premaži maslacem.
Umuti jaja pa dodaj sol, mlijeko, naribani sir i komadiće slanine.
Raspodijeli smjesu po kalupu, a po želji na vrh dodaj još malo sira.
Peci 20-25 minuta, sve dok se ne poprimi zlatnu boju. Pusti da se hlade desetak minuta u kalupu prije no što ih kreneš vaditi uz pomoć noža.


Posluži odmah ili uživaj tijekom dana. Dobar tek!

 

Fotografija: Shutterstock

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem