Aromatično pečeno pile – klasik za nedjeljni ručak

Aromatično pečeno pile – klasik za nedjeljni ručak

Ovog vikenda se okreni klasicima i isprobaj odličan recept za pečeno pile.


Pečeno pile izvrstan je nedjeljni ručak oko kojeg zapravo nema mnogo posla. Samo trebaš dobro utrljati smjesu začina u kožu i pustiti da pećnica odradi ostatak posla. Istovremeno možeš peći i mirisnu mješavinu krumpira, mrkve i luka, skuhati mlince ili pripremiti pire.

Ostatke pečenog pileta čuvaj u hladnjaku i iskoristi ih za pripremu salata, sendviča ili složenaca.


Sastojci:

Pile (do 2 kg težine)

2 žličice soli

2 žlice omekšalog maslaca

1 režanj češnjaka

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

1 žlica svježeg kopra

1 grančica ružmarina

2 grančice timijana

 

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Obloži lim aluminijskom folijom pa gore stavi rešetku. Očišćeno kile posoli i popapri izvana i iznutra. U omekšali maslac dodaj sitno nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar. Rukama utrljaj pripremljenu smjesu u pile. Premjesti pile na rešetku i zaveži noge. Peci 60 – 80 minuta, ovisno o tvojoj pećnici i težini pileta. Pričekaj da pečeno pile odstoji desetak minuta prije serviranja.

 

Dobar tek!

 

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem