Ako ti je dosadilo klasično pečeno pile, posluži sočne zabatke u umaku od brusnica, balzamičnog octa i naranče. Priprema traje 40-ak minuta, a količina je dovoljna za tri osobe.
Serviraj uz pire, pečeni krumpir, rižu ili pak kuhano povrće. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 žlica smeđeg šećera
- Ružmarin
- 80 ml balzamičnog octa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 500 g pilećih zabataka
- 2 žlice maslaca
- 50 g svježih brusnica
- 2 režnja češnjaka
- Timijan
- Korica jedne naranče
Priprema:
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. U velikoj tavici zagrij maslinovo ulje, položi zabatke kožom prema dolje i peci dok koža ne bude hrskava. Makni piletinu iz tavice i prebaci na tanjur. U istoj tavi otopi maslac, a potom dodaj brusnice, ocat, nasjeckani češnjak, smeđi šećer i koricu naranče. Vrati piletinu i dodaj ružmarin i timijan. Pusti da krčka šest do sedam minuta, sve dok brusnice ne omekšaju. Ubaci u pećnicu i peci 20-ak minuta, sve dok zabatci ne poprime lijepu zlatnu boju.
Serviraj odmah!
Fotografija: Getty Images
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!