Pileći zabatci u umaku od brusnica i balzamičnog octa

Pileći zabatci u umaku od brusnica i balzamičnog octa

Počasti najmilije aromatičnom piletinom u umaku od brusnica i naranče


Ako ti je dosadilo klasično pečeno pile, posluži sočne zabatke u umaku od brusnica, balzamičnog octa i naranče. Priprema traje 40-ak minuta, a količina je dovoljna za tri osobe.

Serviraj uz pire, pečeni krumpir, rižu ili pak kuhano povrće. Dobar tek!


Sastojci:

  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Ružmarin
  • 80 ml balzamičnog octa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g pilećih zabataka
  • 2 žlice maslaca
  • 50 g svježih brusnica
  • 2 režnja češnjaka
  • Timijan
  • Korica jedne naranče

Priprema:

Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. U velikoj tavici zagrij maslinovo ulje, položi zabatke kožom prema dolje i peci dok koža ne bude hrskava. Makni piletinu iz tavice i prebaci na tanjur. U istoj tavi otopi maslac, a potom dodaj brusnice, ocat, nasjeckani češnjak, smeđi šećer i koricu naranče. Vrati piletinu i dodaj ružmarin i timijan. Pusti da krčka šest do sedam minuta, sve dok brusnice ne omekšaju. Ubaci u pećnicu i peci 20-ak minuta, sve dok zabatci ne poprime lijepu zlatnu boju.

Serviraj odmah!

 

Fotografija: Getty Images

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem