Do krem juhe od krumpira dijeli te samo 20 minuta

Do krem juhe od krumpira dijeli te samo 20 minuta

Guste, kremaste juhe idealne su za kraj dugog i napornog radnog dana. Još su nam draže kada priprema traje kraće od pola sata.

Krem juha s krumpirom odličan je kasni ručak ili večera, osobito tijekom radnog tjedna. Možeš je servirati kao predjelo, ali zasitna je i puna okusa pa će dobro poslužiti i kao glavno jelo. 

Ovo je i jedan u nizu recepata za koji ti je potreban temeljac. U kriznim situacijama možeš upotrijebiti kocku, ali domaći temeljac ima daleko bolji okus i benefite za organizam. Stekni naviku pripreme i zamrzavanja kako bi ti uvijek bio pri ruci. 

Sastojci:

1,3 kg krumpira

1 luk

3 srednje mrkve 

2 celera

800 ml pilećeg temeljca

600 ml mlijeka

80 g maslaca

40 g brašna

sol

papar

Priprema: Krumpir operi, oguli i nareži na kockice. Luk, celer i mrkvu sitno nasjeckaj. Luk i mrkvu kratko prodinstaj. Dodaj krumpir i celer, zalij temeljcem i kuhaj 20-ak minuta. U međuvremenu u tavici otopi maslac, dodaj brašno pa podlij mlijekom. Kad se počne zgušnjavati, makni s vatre. Kad krumpiri omekšaju, pomiješaj ih s pripremljenim umakom. Kratko zagrij i energično miješaj. Nadjeni naribanim sirom, hrskavom slaninom i kiselim vrhnjem.

Posluži odmah!

 

Izvor: gastro.hr

Fotografija: Shutterstock

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem