Stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom!

Stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom!

Za isplatu predujma poljoprivrednicima je osiguran iznos od 1,5 milijarde kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine.

Isplata predujma za proizvodnu 2020. godinu počinje u drugoj polovici studenoga, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Za isplatu poljoprivrednicima osiguran je iznos od 1,5 milijarde kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine.

Kao i prethodne tri godine, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev u 2020. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

"Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje, mlade poljoprivrednike te proizvodno vezane potpore za povrće, voće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. Administrativna kontrola i kontrola na terenu provjere svih kriterija za ostvarivanje potpore su u završnoj fazi te je u tijeku priprema odobravanja i isplate avansa", stoji u priopćenju.

Novac za ovu isplatu se refundira iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a u predujmu će se isplatiti maksimalno 70% EU dijela sredstava namijenjenih za proizvodnu 2020. godinu.

U izvanrednim okolnostima izazvanima širenjem bolesti COVID-19 trudimo se pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima na sve moguće načine, pa tako i osiguravanjem dodatnih sredstava i mjera", naglasila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković i podsjetila da su uz isplatu avansa uvećanog za 200 milijuna kuna koji će omogućiti poljoprivrednicima planiranje proizvodnje, otvorena i 2 natječaja vrijedna 360 milijuna kuna tzv. Mjera 21, putem kojih će se pomoći najpogođenijima uslijed širenja pandemije.

"Sve navedeno potvrda je činjenice da je poljoprivreda strateški prioritet ove Vlade", navela je.  

Podsjećamo, Isplata preostalih 0,8 milijardi kuna potpora na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu započela je 10. travnja. Za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2019. godinu kroz predujam i prvu ratu isplaćeno 3,1 milijardi kuna što je 420 milijuna kuna više nego prethodne godine.

 

Izvor: agroklub.com

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem