POMOZIMO MALOM KARLU: Humanitarna akcija za bolesnog dječaka 19. rujna na varaždinskom placu

POMOZIMO MALOM KARLU: Humanitarna akcija za bolesnog dječaka 19. rujna na varaždinskom placu

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici ove će se subote, 19. rujna, prikupljati novčana sredstva koja su potrebna da bi maleni Karlo mogao početi i uspješno završiti svoje liječenje.

Naime, Karlo Keretić rođen je 13. srpnja u Općoj bolnici Varaždin, no sreća i veselje roditelja uskoro su se pretvorili u tugu i strah jer je po porodu malenom Karlu iz Krkanca teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće. Stoga su roditelji dječaka, Jurica i Edita Keretić, pokrenuli kampanju kojom žele prikupiti novac za njegovo liječenje u Istanbulu, koje je vrlo skupo.

'Moje ime je Jurica, a moja žena je Edita. Nas dvoje je čekalo jedan poseban dan kao i mnogi od Vas, a to je rođenje zajedničkog djeteta. No, naše veselje i sreća ubrzo su se nakon poroda pretvorili u tugu, strah i ljutnju. Dana 13.07.2020. rodio se naš Karlo kojem je teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće', opisuje Karlov tata dan u kojem im se promijenio život.

'Pronašli smo najbolji stručni tim za našeg Karla, no to se brzo izjalovilo zbog same cijene terapija i liječenja koja prelazi 30.000 eura minimum. Radi se o bolnici Acibadem iz Istanbula gdje rade jedni od najboljih doktora s najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi preko 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji i kako god malen bio, zna kad je ona prisutna. Stoga Vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći', napisao je Jurica Keretić na stranici crowdfunding kampanje.

Kako to u Hrvatskoj često biva, Karlovim su se roditeljima pridružili i brojni građani kako bi pomogli u prikupljanju sredstava.  Do sada je obitelj, koja je u jutarnjim satima poletjela za Istanbul, prikupila oko 28.000 eura i potrebno je još najmanje 22.000 eura za nastavak liječenja. Uplate se vrše putem IBAN računa HR8623600003242081620, model i poziv na broj: 00001, a u opis je dovoljno da upišete „Donacija za Karla“.

U dogovoru s mamom Editom, organizacija 'Kad se male ruke slože' 19. rujna organizirat će humanitarnu prodaju doniranih predmeta ili usluga, pri čemu će svaki predmet ili usluga imati cijenu, a sav novac će ići u zatvorenu kutiju koja će potom biti predana roditeljima mališana. Varaždinci, stoga, pozivaju sve kreativce, salone i one koji su željni i voljni na bilo koji način pomoći, da se jave.

 

 

                      preview

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem