Slasni blondies s maslacem od kikirikija i čokoladom

Slasni blondies s maslacem od kikirikija i čokoladom

Blondiesi su čvrsto zauzeli svoju poziciju kao rivali browniesa, a sa svojom gnjecavom ili "gooey" teksturom svidjet će se onima koji više od čokolade vole - vaniliju.

Recept u nastavku dolazi upotpunjen maslacem od kikirikija i komadićima čokolade stoga donosi najbolje od oba svijeta, pa će i ljubitelji čokolade doći na svoje! Pripremi sastojke i baci se na izradu!

Sastojci:

  • 115 g maslaca, rastopljenog
  • 200 g (smeđeg) šećera
  • 125 g maslaca od kikirikija
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 190 g brašna
  • 1/4 žličice soli
  • 95 g čokoladnih pahuljica ili komadića čokolade

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom.

2. U velikoj zdjeli za miješanje umuti maslac i (smeđi) šećer.

3. Umiješaj maslac od kikirikija, jaje i ekstrakt vanilije dok se smjesa potpuno ne sjedini.

4. Dodaj brašno i sol i miješaj dok se sve ne sjedini te za kraj dodaj čokoladne pahuljice.

5. Dobiveno tijesto stavi u pripremljenu posudu za pečenje i razvuci ga u ravnomjerni sloj. 

6. Po želji pospi dodatnim čokoladnim pahuljicama i lagano ih utisni u tijesto.

7. Peci 30 do 35 minuta.

8. Izvadi iz pećnice i pričekaj da se ohlade najmanje sat vremena.

9. Zatim posluži, same ili s kuglicom sladoleda od vanilije.



Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                                                

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem