Ručak od oka: Tjestenina s pečenim cherry rajčicama

Ručak od oka: Tjestenina s pečenim cherry rajčicama

Iako obožavamo tjesteninu u klasičnom umaku od rajčice, za ovu se gastronomsku divotu isplati upaliti pećnicu.

Recept je neopisivo jednostavan, nećeš uprljati previše suđa, a na dno posude za pečenje možeš staviti papir za pečenje i tako si maksimalno olakšati čišćenje.  

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • bosiljak
  • cherry rajčice
  • sol
  • šareni papar

Pripremi dobru dozu maslinovog ulja, nekoliko režanja češnjaka, svježi bosiljak i cherry rajčice. Sve sastojke ubaci u posudu za pečenje, dodaj soli i papra pa peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se plodovi ne raspuknu i ispuste sve svoje sokove. Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, i pomiješaj je s pripremljenim umakom iz pećnice. Završi jelo s poštenom dozom naribanog parmezana i uživaj u svakom zalogaju. 

Količine, naravno, prilagodi vlastitim željama i potrebama. Dobra doza maslinovog ulja u kombinaciji sa sokom koji će ispustiti rajčica stvorit će fini, kremasti, slatko kiselkasti umak koji će se na najljepši mogući način spojiti s tjesteninom.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                                          

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem