Sočan sezonski kolač s komadićima breskve

Sočan sezonski kolač s komadićima breskve

Sezonu bresaka iskoristi za pripremu brzog i sočnog kolača koji će poslužiti kao doručak, gablec i desert. Trebat će ti 15 minuta vremena za miksanje sastojaka, a potom samo strpljenje tijekom pečenja i hlađenja.

Imaj na umu da ga možeš preliti glazurom od šećera, mlijeka i ekstrakta vanilije, ali bit će dovoljno sladak i fotogeničan čak i ako preskočiš taj korak.

 Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 1-2 breskve
  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži duguljasti kalup maslacem i pobrašni ili ga obloži papirom za pečenje.

2. Prosij 180 g glatkog brašna pa ga pomiješaj s praškom za pecivo i soli. Nareži breskvu na kockice i uvaljaj je u preostalih 20 g brašna.  Izmiksaj šećer s maslacem u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.

3. Potom umiješaj smjesu s brašnom i dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom. Umiješaj breskve pa smjesu prebaci u pripremljeni kalup i zagladi.

4. Peci otprilike sat vremena pa čačkalicom provjeri je li pečeno. 

5. Kolač reži tek nakon što se u potpunosti ohladi, a po želji ga prelij glazurom od šećera.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem