Sočni muffini od tikvice pravi su sezonski hit

Sočni muffini od tikvice pravi su sezonski hit

Nemoj biti skeptična i isprobaj sočne i ukusne muffine s tikvicama, čokoladom i orasima.

Obavezno ocijedi tikvicu uz pomoć papirnatih ubrusa kako ne bi bili gnjecavi, a pobrini se i da postotak kakaa u čokoladi bude veći od 50%. Ovo su zapravo jedine dvije sitnice o kojima trebaš razmišljati jer će ostatak posla odraditi mikser i pećnica. Uživaj!

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 žličica sode
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice soli
  • 1 jaje
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g naribane tikvice
  • 100 g nasjeckane čokolade
  • 50 g nasjeckanih oraha

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Premaži kalup za 12 većih muffina maslacem.

3. Izmiksaj jaje, dodaj ulje, mlijeko, sok od limuna i ekstrakt vanilije pa sjedini sastojke. 

4. Ubaci brašno, šećer, sodu, cimet i sol i promiješaj drvenom žlicom.

5. Na kraju dodaj naribanu i ocijeđenu tikvicu, čokoladu i orahe.

6. Podijeli smjesu u kalupe i peci 20-25 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                                    

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem