Domaći sirup od malina i trešanja

Domaći sirup od malina i trešanja

Sirup razrijedi vodom ili mineralnom vodom i ledom, ubaci slamčice  i listiće mente i osvježi se ovom voćnom rapsodijom. Možeš ga koristiti i u pripremi koktela ili kao preljev za voćne salate i različite deserte.

 Sastojci:

  • 1 kg malina
  • 250 g trešanja
  • Šećer  

Priprema:

1. Operi voće i izvadi koštice iz trešanja.

2. Pomiješaj ih i zgnječi, posudi poklopi i ostavi da odstoji 24 sata.

3. Prebaci u cjedilo i ostavi neko vrijeme kako bi se ocijedio sav sok.

4. Izvaži sok i dodaj jednaku količinu šećera.

5. Stavi na vatru, pričekaj da proključa, a zatim vatru smanji i kuhaj još nekoliko minuta.

6. Obavezno žlicom skidaj pjenu.

7. Sirup ponovno procijedi, ohladi i prelij u čistu bocu s poklopcem.  

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem