Sezona je rabarbare i pravo vrijeme za pripremu džema

Sezona je rabarbare i pravo vrijeme za pripremu džema

Sezona rabarbare traje od travnja do lipnja pa je iskoristite za pripremu divnih deserata. Ako u divnom okusu i boji želite uživati tijekom cijelog ljeta –pripremite izvrstan džem.

Rabarbara je biljka koja voli hladnu klimu, no nije zahtjevna za uzgoj pa je popularna i u mnogim dijelovima Europe. Stabljika ima visoku prehrambenu vrijednost, bogata je vitaminima i antioksidansima, no listovi su toksični i treba ih odstraniti. 

Iako spada među povrće, izvrsno se uklapa u mnoge deserte, osobito sezonske pite. Vrlo je jednostavna i priprema crvenog džema, koji možeš koristiti kao nadjev za palačinke, vafle ili sconese. Čuvaj ga u hladnjaku i potroši u roku od dva mjeseca od dana pripreme.

Sastojci:

  • 1 kg očišćene i narezane rabarbare
  • 500 g šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • ¼ žličice soli

Priprema:

1. U veliku posudu dodaj rabarbaru narezanu na komade velike otprilike centimetar, šećer i sol.

2. Kuhaj dok se ne otpuste svi sokovi i dok ne počne krčkati, otprilike 8 minuta. 

3. Pusti da krčka, malo smanji vatru i povremeno promiješaj.

4. Nakon otprilike 20-ak minuta, kada se formira smjesa nalik džemu, dodaj limunov sok i promiješaj.

5. Džem prelij u sterilizirane staklenke, pusti da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim premjesti u hladnjak.   

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem