Macaronsi punjeni cheesecake kremom i džemom od jagoda

Macaronsi punjeni cheesecake kremom i džemom od jagoda

Ovi rozi macaronsi punjeni cheesecake kremom savršeni su popodnevni desert ili poklon kada ideš u goste ili kod prijatelja. Njihova boja savršeno oponaša proljetne cvjetove, a meko punjenje sa svima omiljenom jagodom, odnosno džemom od nje sigurni smo svidjet će se i najvećim zagovarateljima čokoladnih okusa.

Osim punjenja navedenoga u receptu, ti se možeš odlučiti i na neke druge, odnosno klasične verzije, a ako voliš eksperimentirati postoji i recept za slane macaronse

Sastojci za 16 macaronsa:

  • 3 bjelanjka, sobne temperature
  • 50 g šećera
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g bademovog brašna 
  • 3 kapi crvene boje za hranu
  • Punjenje:
  • 225 g krem sira
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • džem od jagoda

Priprema:

1. U srednje velikoj zdjeli umuti bjelanjke dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Nastavi ih tući i polako dodaj šećer dok se ne stvore kruti vrhovi.

2. Prosij šećer u prahu i bademovo brašno preko bjelanjaka. Promiješaj sastojke sve pažljivo, koristeći lopaticu za miješanje. Dodaj malo crvene boje za hranu.

3. Miješaj smjesu u obliku brojke 8 sve dok ne dobiješ željenu konzistenciju smjese. Ona se naime treba s tvoje lopatice slijevati poput vruće lave. (Na ovom koraku, po želji smjesu možeš i razdvojiti na dva ili više dijelova i u svaku zatim dodati različitu količinu crvene boje za hranu kako bi dobila više različitih nijansi.)

4. Lim za pečenje obloži masnim papirom. Na njega, uz pomoć slastičarske vrećice, napravi malene krugove od smjese. 

5. Zatim ostavi kolačiće da odmaraju, oko sat vremena, dok više ne budu mokri na površini te ih zatim stavi u pećnicu na 140 stupnjeva.

6. Peci ih 10 do 15 minuta, odnosno sve dok se ne dignu i ne postanu suhi na dodir. Zatim ih izvadi i ostavi da se ohlade 10 minuta.

7. U međuvremenu napravi nadjev. U srednje velikoj posudi pomiješaj krem sir, šećer u prahu i mlijeko. Miješaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.

8. Zatim ju prebaci u slastičarsku vrećicu i ostavi sa strane.

9. Slaganje macaronsa: kako bi napunila macaronse, oko ruba donjeg dijela kolačića napravi krug od smjese krem sira. Zatim u rupicu koja se sada nalazi u sredini krem sira stavi džem od jagode. Zatim preklopi s gornjim slojem kolačića. Spremne macaronse čuvaj u hladnjaku do posluživanja.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem