Saloni otvaraju u ponedjeljak: Evo kako će izgledati posjet frizeru, kozmetičarki, maseru, pedikerki...

Saloni otvaraju u ponedjeljak: Evo kako će izgledati posjet frizeru, kozmetičarki, maseru, pedikerki...

Frizeri, kozmetičari, pedikeri, brijači i sve one uslužne djelatnosti gdje je fizički kontakt izražen ponovno otvaraju svoje salone od ponedjeljka, nakon što su zbog pandemije koronavirusa bili zatvoreni više od mjesec dana, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) njihovim je strukovnim udrugama poslao epidemiološke preporuke koje će morati poštivati.

Preporuke su gotovo već do kraja usuglašene s cehovskim udruženjima Hrvatske obrtničke komore (HOK), a frizeri i kozmetičari su poprilično zadovoljni s tim preporukama. Frizerski saloni će, kako doznajemo, raditi na način da će fizička distanca među klijentima unutar prostora morati biti metar i pol, neće biti ograničenja s obzirom na broj stolica koje imaju, narudžbe će biti telefonske, a na ulazu će se dezinficirati ruke. 

Iza svake mušterije morat će dezinficirati sav pribor i prostor, a ogrtači će morati biti jednokratni - ili će koristiti papirnate koje će bacati, ili već postojeće koje imaju koje će morati prati iza svakog klijenta. Moći će i dalje koristiti ručnike koji će se kao i inače prati iza svake mušterije. Za bilo koju vrstu frizura kosa će se morati prati, više neće klijenti sami o tome odlučivati. Frizeri će nositi zaštitne maske i rukavice, a preporuka je i da mušterije u salone dolaze s maskom. Preporuka je da frizeri iza svakog klijenta mijenjaju masku i to je zapravo jedina primjedba koju frizeri imaju. 

Naime, postoje muške frizure koje su gotove nakon samo 15 do 30 minuta i žene koje se rade i po dva sata, pa će u tom smjeru tražiti izmjene, da ne moraju iza baš svake mušterije mijenjati maske već za dva do tri sata, prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. Pleksiglasi se neće postavljati na pultove. 

Zadovoljni su i kozmetičari, te maseri. I kod njih će biti preporuka da distanca među klijentima bude metar i pol, ali kod njih je obično slučaj da svaki klijent ima svoju kabinu, pa im to nije problem. Epidemiološke mjere zapravo su u skladu s onim što su i dosad radili – dezinfekcija iza svake mušterije, zbrinjavanje infektivnog otpada kod kozmetičara, rad u rukavicama i korištenje jednokratne papirnate zaštite u roli, te ručnika koji se peru iza svake mušterije. 

 

 

Izvor: vecernji.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem