Za krizne situacije: Bombice s Nutellom i nasjeckanim lješnjacima

Za krizne situacije: Bombice s Nutellom i nasjeckanim lješnjacima

Dosad smo od Nutelle pripremali brownieskeksiće, torte, vruću čokoladu, muffine, sladolede i brojne druge poslastice. Poveću bazu recepata proširujemo jednostavnim kuglicama od tamne čokolade i ovog popularnog namaza od lješnjaka.  

 

Možeš ih čuvati u hladnjaku nekoliko dana, ali čisto sumnjamo kako će biti ostataka.  

  

Sastojci:  

  • 450 g tamne čokolade  
  • 120 ml slatkog vrhnja  
  • 150 g Nutelle  
  • 75 g tostiranih i nasjeckanih lješnjaka  
  • 1 žlica ulja  

 

Priprema:  

  1. Dio tamne čokolade (270 g) nasjeckaj i prelij zagrijanim slatkim vrhnjem. Pričekaj minutu, a potom miješaj dok se sva čokolada ne otopi.  
  2. Dodaj Nutellu i promiješaj. Premjesti u čistu posudu pa stavi u hladnjak na dva sata.  
  3. Kad se ohladi i stisne, žličicom oblikuj kuglice i stavi u zamrzivač na 15 minuta. 
  4. Otopi ostatak čokolade na pari sa žlicom ulja pa pričekaj par minuta da se malo ohladi.  
  5. Svaku kuglicu umoči u čokoladupospi lješnjacima i rasporedi po pladnju obloženom papirom za pečenje.  
  6. Vrati u hladnjak na najmanje pola sata 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

  

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem