Kako (p)ostati pozitivnih misli u svijetu koronavirusa?

Kako (p)ostati pozitivnih misli u svijetu koronavirusa?

Milijunima ljudi koji su diljem svijeta ušli u izolaciju kako bi se borili protiv širenja koronavirusa, potreba za pozitivnošću postaje još kritičnija. U vremenima stalnih negativnih poruka, potreban vam je protuotrov kako biste mogli zadržati svoj pozitivan stav.

  

Očito postoje stvari koje trebate znati o epidemiji koronavirusa kako biste zaštitili sebe i one oko sebe, ali ne morate čuti za svaki neugodan detalj od zore do spavanja ili biti stručnjakom za koronavirus. Umjesto toga, usredotočite se na pozitivnost kako biste imali energiju i odlučnost potrebnu za preživljavanje ove oluje. Iz pozitivnih misli proizlazi sreća. Usmjerenost na pozitivne emocije više je nego osmijeh: to je sposobnost da ostanete optimistični i promatrate nečiju situaciju iz konstruktivne perspektive. Dok svijet koronavirusa optimizam čini izazovom, postoje stvari koje možete učiniti kako biste ostali optimistični:

 

1. Ograničite svoj pristup društvenim medijima i vijestima: slušajte ili čitajte jednom dnevno da biste bili informirani i tako da niste stalno bombardirani lošim vijestima.

2. Odvojite vrijeme da cijenite svoj dom i one koji su s vama: napišite svakodnevni popis tri ili više stvari u vašem domu i oko njega na čemu ste zahvalni i podijelite svoju zahvalnost s drugima.

3. Odvojite vrijeme da biste pravilno uživali u pauzama za kavu: sada je izvrsna prilika za pravilne razgovore, licem u lice ili na daljinu - usmjerite razgovor dalje od koronavirusa ili se na početku složite da je to zabranjena tema.

4. Dijelite radost i zadovoljstvo drugih u vašem domu, izrazite se u svom radu ili igri.

5. Pronađite novu perspektivu u svakodnevnim zadacima kao što je kuhanje i potražite radost u trošenju vremena na pripremu nečega, iako jednostavnog, za druge i za sebe.

6. Pročitajte neko istraživanje ili onu informativnu knjigu koju imate pored kreveta.

7. Vježbajte, pjevajte ili svirajte neki instrument - davanje odgovarajućeg vremena ovim aktivnostima omogućava vam da se fokusirate, smirite i zadovoljite. 

 

Odnosi i društvene veze, ključni su smisao i svrha u našem životu.  Iako su mnogi od nas navikli da se povezivanje na poslu i kod kuće odvija licem u licenaša izoliranost ne mora značiti da naši odnosi moraju patiti, već moramo razmišljati o tome kako ih ponovno uspostaviti. Sada je vrijeme za njegovanje odnosa u kući i da budno pazite na druge u vašem susjedstvu, npr. na starije osobe.  Ljubaznost bi trebala doći do izražaja u svim našim odnosima. Naša fizička izolacija ne mora značiti da smo emocionalno izolirani dok pandemija koronavirusa djeluje širom svijeta.  Uzmite vremena da razgovarate sa svojim radnim kolegama o tome kako se nose s radom od kuće, a zatim slušajte. Izdvojite vrijeme za to isto i s partnerom ili djecom. 

Koronavirus je prisilio mnoge pojedince i institucije da preispitaju svoju svrhu. Svrha nam pruža smisao koji je kritični sastojak u osobnom ispunjenju. Religija i duhovnost mnogim ljudima daju smisao, a isto tako i etički zasnovan rad, odgajanje djece, volontiranje  i kreativno izražavanje. Bilo da radite u uredu ili sada, kod kuće, razmislite na što provodite većinu svog vremena radeći? Što vam pruža ta aktivnost?Možda biste željeli proširiti svoje horizonteMožete pokušati iskoristiti svoje slobodno vrijeme tako da: 

  • Istražite svoju svrhu, zapišite je, pročistite i, kad budete spremni, podijelite je s drugima. 
  • Jednom kada osjetite svoju svrhu, pokušajte preslikati, u svom umu ili na papiru, kako vaš trenutni životni put odgovara vašoj svrsi. Koje aktivnosti i odnosi podržavaju vašu misiju, a koji ne?  

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem